انواع غریزه در حیوانات
در طبقه موجودات زنده، حیوانات قبل از انسان قرار گرفته اند. حیوانات دارای غریزه هستند، ولی برخلاف انسان، فطرت ندارند. غریزه را می توان نیروی محرک حیوانات برای انجام فعالیت ها و زیستن دانست.
طبقه بندی موجودات زنده
غریزه یعنی سرشت و توانایی ارثی
برخی از غریزه ها در حیوانات عبارتند از وفاداری، نجابت، تلاش و سخت کوشی، خانه سازی (لانه سازی)، سحرخیزی، غیرت، حرکت به سمت نور، جفت یابی، اجتماعی بودن، مهاجرت، مسیریابی، عشق به قلمرو و وطن، پنهان شدن و استتار، ذخیره غذا برای آینده، شهرسازی، نبرد برای بقا و دفاع از خود، محبت و ...
در مقابل این غرایز مثبت، غرایز منفی هم وجود دارند که عبارتند از حیله گری در روباه و شیطان ماهی، بی وفایی در گرگ، بی غیرتی در خوک، زندگی انگلی در زالو و زنبور انگلی، فردگرایی در عنکبوت، همجنس بازی در شیر و ...، فضله خواری در مرغ و اردک، رهاکردن فرزند در فاخته، درندگی و کشتار در گرگ، مردارخواری در کرکس، رذالت در کفتار، موذی گری در موش، بازیگوشی در میمون و ...
کتاب عنایت یزدان یا غریزه حیوان
متأسفانه برخی انسان نماهای مدعی برتری نسبت به حیوانات، در برخی از این خصوصیات فاصله بسیار زیادی از حیوانات دارند و تسلیم غرایز پست و هواهای نفسانی خود شده و ارزش خود را از دست داده اند.
بشر غربی با حیوان دانستن انسان، جایگاه انسان را به شدت تخریب کرده و در این توهم مخرب، کسانی را که غرایز حیوانی را تحت کنترل فطرت انسانی درآورند، غیرپیشرفته و ابتدایی تصور می کند!
کتاب غریزه جنسی و سرکوبی آن در جوامع ابتدایی
انواع غریزه در حیوانات